IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не можете още да си направите бебе

27 септември 2014 12 00

Пробвайте да се отървете от някои свои навици

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Необвързаните мъже се притесняват да не направят грешка и да забременят някоя от сексуалните си партньорки, докато обвързаните се тревожат защо не им се получава по-бързо. Ако имате сериозна половинка/съпруга и според нейните изследвания всичко е наред, може би трябва да хвърлите един поглед върху своите навици.

Ето и защо репродуктивните ви способности може да не са съвсем на ниво:

1. Мастурбирате прекалено често

Количеството на спермата може да намалее до 50 %, ако еякулирате всеки ден. Мобилността на сперматозоидите също намалява след всеки оргазъм. Специалистите съветват да намалите драстично мастурбирането и да не прекалявате със секса, когато искате да станете татко. По техни думи е добре да се въздържате от изпразване 3-4 дни преди конкретния момент, в който ще работите за бебе (когато жената е в овулация).

2. Имате проблем с уретрата

Един на 100 мъже страда от т. нар. хипоспадия – отворът на уретрата не е разположен добре. Това означава, че отворът (дупчицата) на пениса ви не е на правилно място, което вие почти няма как да забележите. Това нарушава траекторията на изхвърляне на спермата и тя не достига до шийката на матката, където сперматозоидите да се захванат за съответната яйцеклетка.

3. Храните се неправилно

Соята и млечните продукти съдържат съставки, които повишават естрогена в организма. Ако нарушите баланса на хормоните в тялото си и женският потисне тестостерона, това ще понижи качеството на спермата ви. Стойте далече от млечните храни и соята, когато се опитвате да си направите бебе.

4. Вдигате температурата на тялото

Другото нещо, за което трябва да забравите временно са горещите вани и джакузита. Топлината не е ваш приятел и убива плувците ви!

5. Пушите прекалено много

Десетки изследвания са посветени на това, че тютюнопушенето действа негативно на репродуктивните ви способности. Пушейки (не само цигари, а и марихуана), вкарвате токсини в кръвта, които оказват това влияние.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари