Необходими продукти
1 бяла риба, около 500 гр
1 глава лук
1 червена чушка
1 стрък джинджифил
олио
2 супени лъжици соев сос
черен пипер
50 мл вино
150 мл зеленчуков бульон
Начин на приготвяне
Измийте рибата много добре. От двете страни направете по 3 надлъжни разреза.
В тенджера сгорещете оло и изпържете рибата до златисто, като много внимателно я обръщате, за да не се раздроби.
Извадете готовата риба. В мазнината сложете да се изпържат нарязаните на пръчици лук, чушка и джинджифил.
Залейте с виното, соевия сос и бульона. Подправете със сол и черен пипер.
Върнете рибата в соса и оставете да се вари около 5 минути, докато сосът се сгъсти.
От книгата "Риба и морски дарове" на Невяна Кънчева, изд. Колхида