fallback

Домати по сицилиански

20 June 2011 09:46

В духа на лесните и вкусни рецепти

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

8 домата

2 с.л. олио

2 големи глави кромид лук

6-8 скилидки чесън

8-10 филета аншоа

ч.ч. и 1/2 галета

1 консерва риба тон

наразян магданоз

3 с.л. каперси

2 с.л. нарязани маслини

настърган пармезан

краве масло, сол

Начин на приготвяне:

За плънката: В тиган загрейте олиото и запържете нарязания лук. Добавете чесъна и галетата. Пържете за кратко и бъркайте. Добавете нарязаните филета аншоа и рибата тон и пържете заедно за 2-3 минути. Оставете плънката да изстине. Добавете магданоза, каперсите и маслините и старателно разбъркайте.

Автор на статията:
Милена Димитрова
Сподели
риба италианска кухня
0 коментара
fallback