fallback

Яйца върху спанак със сос

02 July 2011 06:10

Любимата храна на Попай Моряка може да стане още по-вкусна с подходящ сос и яйца

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти:

500 г спанак

2-3 стръка пресен лук

4-5 яйца

червен пипер

олио

50 г кашкавал

сол

За соса: 1 кофичка кисело мляко; 1 стрък пресен чесън, магданоз, сол.

Начин на приготвяне:

Задушете в олио нарязаните спанак и пресен лук и ги поръсете със сол и червен пипер. Изсипете готовата смес в плато. В останалата мазнина изпържете яйцата „на очи" и ги разположете върху спанака. Поръсете блюдото с настъргания кашкавал и го полейте със соса, приготвен от разбитото със ситно нарязания чесън и накълцан магданоз и овкусено със сол кисело мляко.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова
Сподели Изпрати в Messenger
яйца чесън спанак
0 коментара
fallback