fallback

Макарони по ливански

01 July 2011 12:07

Как да им устоиш!

Снимка: Dreamstime

Продукти:

250 г макарони

100 г йогурт

2 скилидки чесън

1 супена лъжица накълцани листа от мента

черен пипер

сол

75 г кедрови ядки

2 супени лъжици зехтин

2 чаени лъжички тамари

Начин на приготвяне:

Сварете макароните в леко подсолена вода с една супена лъжица зехтин в нея и според указанията върху опаковката. Докато се варят, смесете йогурта, пасирания чесън и ментата. Овкусете сместа с черен пипер и сол. В останалия зехтин леко запържете нарязаните кедрови ядки. Свалете от огъня, добавете тамарито и разбъркайте добре.

Автор на статията:
Мария Господинова
Сподели
0 коментара
fallback