Необходими продукти (за 4 порции):2 големи скумрии (над 500 г, по възможност)3 лимона4 големи домата4 скилидки чесън1/2 ч.л. черен пипер8 с.л. зехтин4 с.л. галета1 връзка магданоз200 мл бяло виносол на вкусНачин на приготвяне:Скумриите се почистват, отстраняват им се главите и опашките и се разделят на две по дължина. Посоляват се и се мариноват с черния пипер и сока от 1 лимон за една нощ в хладилник.После ястието се приготвя в четири керемиди за индивидуално сервиране (може да се приготви и в тава).На дъното на керемидата се слага половин домат, нарязан на кубчета, отгоре - парче риба с кожата нагоре. Следват 1/4 лимон, нарязан на дребни парчета заедно с кората, скилидка чесън, нарязана на дребно, половин домат, нарязан на филии и нарязан на ситно магданоз.Залива се с 50 мл бяло вино, 2 с.л. зехтин и всичко се поръсва с 1 с.л. галета. Пече се във фурна на 220 градуса за около половин час. Поднася се топла с парче лимон.
fallback
Рецепта за идеална вечеря. Скумрия на керемида
19 August 2011 13:28Не е толкова трудно, колкото звучи
Не изглежда точно така, но какво пък толкова! Снимка: Dreamstime
0 коментара
fallback