fallback

Макаронен венец

22 August 2011 08:47

Няма да плетете, само ще печете и ядете...

Снимка: Dreamstime

Продукти:

400 г макарони (тип панделки);

1 супена лъжица зехтин;

200 г варена шунка;

1 консерва леблебия (нахут);

3 супени лъжици краве масло;

1 чаена лъжица сметана;

150 г настъргано сирене;

4 жълтъка;

сол;

черен пипер;

Начин на приготвяне:

Нарежете шунката на малки кубчета. Отцедете леблебията. В тенджера разтопете маслото и пуснете шунката да се запържи. Добавете леблебията и задушавайте на слаб огън около 10 минути. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Свалете от огъня. Разбийте добре жълтъците със сметаната и овкусете със сол и черен пипер.

Автор на статията:
Мария Господинова
Сподели
сирене шунка макаронен венец
0 коментара
fallback