IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Маслинени земели

21 октомври 2011 10 24

Обичате ли маслини?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

350 мл топла вода

500 г типово брашно

1 ч.л. сол

20 маслини

7 г суха активна мая

2 с.л. зехтин

зехтин за намазване на тавата

Начин на приготвяне:

Маслините се обезкостяват (ако вече не са) и намачкват (накълцват). Заедно с останалите продукти се замесва меко, еластично тесто, което се оставя покрито на топло, докато удвои обема си.

От него се оформят 8 питки във форма на земели, които се поставят в намазана със зехтин тава, поръсват се леко с брашно и се оставят половин час за повторно втасване.

Пекат се до златисто в предварително загрята фурна на 200 градуса. Като се извадят, се покриват с кърпа.

Рецептата е от книгата "Моята диабетична кухня" на ИК "Колхида"

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари