IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шаран с кисело мляко

5 декември 2011 09 37

Нямате време за утрешната трапеза? Ето нещо бързо, лесно и много вкусно!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Утре е един от най-тачените християнски празници – Никулден. По традиция на него се яде риба, най-често шаран. Няма как да избягаме от традициите, но пък може да ги разнообразим. Ето зашо ви предлагаме една лесна и бърза рецепта, с която да изненадате роднини и приятели на празника.

Продукти:
1 шаран около 2 кг.,
1 кофичка кило мляко,
5 яйца,
100 гр. олио,
сол, копър

Начин на приготвяне:

Вземете рибата и внимателно я изчистете. Разполовете по дължина и я посолете добре. Намазнете тавата с част от олиото и поставете рибата. С останалата част намажете шарана и го сложете в печката. Изчакайте докато не почервенее и хване лека коричка.

Вземете яйцата, копъра и киселото мляко и ги разбийте с миксер. Залейте със сместа позапечения шаран и отново пъхнете във фурната. Задръжте, докато сместа хубаво се поеме от рибата.

Бон апетит!


Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

souna ( преди 12 години )
Аз прибавям 2-3 скилидки счукан чесън в сместа от мляко и яйца.Много е вкусно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sheherezada ( преди 12 години )
Това съм го правила.Облизаха си пръстите :) Много лесно и бързичко става :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
baby_g ( преди 12 години )
Абе нали уж не е хубаво да се консумира риба с яйца/мляко? Или това нещо било мит? :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар