Утре е един от най-тачените християнски празници – Никулден. По традиция на него се яде риба, най-често шаран. Няма как да избягаме от традициите, но пък може да ги разнообразим. Ето зашо ви предлагаме една лесна и бърза рецепта, с която да изненадате роднини и приятели на празника.
Продукти:
1 шаран около 2 кг.,
1 кофичка кило мляко,
5 яйца,
100 гр. олио,
сол, копър
Начин на приготвяне:
Вземете рибата и внимателно я изчистете. Разполовете по дължина и я посолете добре. Намазнете тавата с част от олиото и поставете рибата. С останалата част намажете шарана и го сложете в печката. Изчакайте докато не почервенее и хване лека коричка.
Вземете яйцата, копъра и киселото мляко и ги разбийте с миксер. Залейте със сместа позапечения шаран и отново пъхнете във фурната. Задръжте, докато сместа хубаво се поеме от рибата.
Бон апетит!
Коментари