fallback

Пилешки бутчета с елда

31 January 2012 16:00

Пробвайте!

Снимка: Dreamstime

Продукти:2 пилешки бутчета;2 глави кромид лук;3 скилидки чесън;30 мл зехтин;3-4 домата;1 чаена чаша елда;1 щипка кориандър;1 щипка естрагон;1 чаена чаша бяло вино;смлян черен пипер;сол.

Начин на приготвяне:Поръсете бутчетата с черен пипер и сол, разположете ги в тавичка, залейте ги с виното и ги вдигнете за 2 часа в хладилника да се мариноват. Извадете тавичката, покрийте я с фолио и печете на умерена фурна до готовност.През това време накиснете елдата в подсолена вода за 2 часа, докато удвои обема си. Загрейте зехтина и задушете ситно нарязания лук и целите скилидки чесън. След като омекнат, сипете обелените и настъргани домати и гответе 4-5 минути под капак. Сипете елдата, поръсете кориандъра и естрагона, налейте 1чаена чаша гореща вода и овкусете с черен пипер и сол. Гответе на умерен огън до готовност.Изсипете в блюдо елдата и върху нея подредете запечените пилешки бутчета.

Автор на статията:
Мария Господинова
Сподели
основни пилешки бутчета елда
0 коментара
fallback