fallback

Пиле с чеснов сос

13 December 2005 09:57

Пикантна рецепта с лек сос с вино, правейки ястието подходящо за лека вечеря.

 Съставки1 бр. пиле100 гр домати100 гр лук кромид стар5-6 ск. чесън стар2 бр. лимон75 мл вино бяло20 гр брашно тип 500

 Приготвяне 1.Загрейте олиото2.Обелете кожата на пилето и го нарежете на порции3.Поръсете ги със сол и черен пипер4.Изпържете порциите до зачервяване5.Нарежете наситно лука, чесъна и доматите6.Запържете ги 5-6 минути7.Сипете виното и брашното8.Оставете да поври до сгъстяване, като бъркате непрекъснато9.Залейте пилето с получената смес10.Украсете с магданоз11.Сервирайте ястието със зелена салата и нарязаните на резенчета лимони.

Сподели
0 коментара
fallback