fallback

Пиле Маранго

13 December 2005 09:59

Пиле с гъби и сос от бяло вино, лесно за приготвяне- идеално за обедно меню

Пиле Маранго

 Съставки1 бр. пиле200 гр гъби200 гр домати250 мл вино бяло20 гр масло1/2 вр. магданоз пресен500 гр картофи

 Приготвяне 1.Пилето се разрязва на 4 и се нарежда в тавичка. Поставя се във фурната за около 60-70 минути без мазнина със съвсем малко вода, само колкото да е мокро дъното2.Междувременно се нарязват гъбите наситно и се смесват в една по-голяма купа с виното и малко черен пипер. Пилето се залива с тях и се оставя във фурната за още 30 минути3.Сосът се приготвя като се запържат доматите в маслото. С малко вода се размива брашното и се прибавя към доматите4.След като соса поври малко, се отстранява от котлона и се изсипва върху пилето5.Разбърква се хубаво и се оставя във фурната за още 30 минути6.Ястието се сервира, поръсено със ситно нарязания магданоз и с цели сварени картофи.

Сподели Изпрати в Messenger
0 коментара
fallback