fallback

Изгората на Д`Артанян

13 December 2005 10:02

Френска рецепта с пиле и сметана

Съставки1 бр. пиле60 гр масло100 гр моркови1/2 вр. репички1000 гр лук праз50 гр лук кромид стар50 гр сметана квасена50 мл бульон пилешки10 гр брашно тип 5001 бр. дафинов лист1/4 вр. магданоз пресен1 ч.л. мащерка1/2 ч.л. мента1 ч.л. солПриготвяне 1.Измийте и нарежете зеленчуците наситно и ги задушете на тих огън 30 минути2.В отделен съд запържете пилето цяло3.Залейте го с вода, прибавете подправките и оставете да ври на тих огън 1 час4.В друг съд разтопете маслото на слаб огън5.Сипете брашното и леко го запържете6.Към него прибавете сметаната и бульона и оставете соса да клокне7.Готовото пиле нарежете на порции и ги наредете в подходяща чиния8.Гарнирайте ястието със задушените зеленчуци и соса.
Сподели
0 коментара
fallback