fallback

Пиле в тесто по елзаски

13 December 2005 10:04

Празнична френска рецепта

Пиле в тесто по елзаски

Съставки1 пиле500 гр домати150 гр лук кромид стар100 гр маслини200 мл вино бяло60 мл олио500 гр брашно тип 5001 бр. яйчен белтък1 пак. маяПриготвяне 1.Нарежете пилето на порции2.Сложете го в дълбок съд и го запържете до златисто в 40 мл олио3.Налейте виното и го задушавайте, докато остане на мазнина4.След това поръсете ястието с черен пипер и го посолете5.Прибавете доматите, лука и маслините, нарязани надребно6.Пуснете щипка розмарин7.Оставете всичко да се задуши на тих огън за 5 минути8.От брашното, маята, 20 мл олио и сол (на вкус) пригответе тесто9.След това го разстелете на тънък пласт10.Сложете пилето и зеленчуците в тава11.Покрийте ги с тестото, като залепите краищата му с белтъка към ръбовете на тавичката12.Поръсете отгоре с брашно и печете 45 минути във фурна при температура 200 градуса13.Когато сервирате готовото ястие, отстранете кората.
Сподели Изпрати в Messenger
0 коментара
fallback