fallback

Пълнен лук с кайма

13 December 2005 10:05

Рецепта от североизточна България

Съставки200 гр кайма1кг. лук кромид стар1 бр. яйца50 гр масло30 гр хляб50 гр кашкавал60 мл краве прясно мляко250 мл бульон телешкиПриготвяне 1.Омесете каймата с накиснатия и изцеден от прясното мляко хляб2.Прибавете яйцето, настъргания кашкавал и магданоза3.Почистете и измийте лука 4.Издълбайте вътрешността му, накълцайте я наситно и я прибавете към каймата5.Добавете сол и черен пипер на вкус6.С така приготвената плънка, напълнете лука7.Сложете го в тава и залейте с бульона8.Покрийте го с домакинско фолио и го сложете да се пече на умерена фурна.
Сподели
0 коментара
fallback