fallback

Печени свински пържоли със сос

13 December 2005 10:07

Празнична рецепта за специални гости

Съставки800 гр свински бут80 гр лук кромид стар200 гр картофи200 гр гъби75 мл олио100 гр кашкавалПриготвяне 1.Нарежете месото на тънки пържолки2.Начукайте ги много добре - да станат двойно по-големи3.Посолете ги и ги наръсете с черен пипер, кимион и малко настъргано индийско орехче4.Оставете ги да поседят една върху друга, докато приготвите соса5.Настържете лука, картофите и гъбите на ситно ренде, кашкавала - на едрото6.Разбъркайте всичко заедно с магданоз и чубрица на вкус и олиото7.Намажете начуканите пържолки с тази смес8.Увийте ги и ги завържете с конец9.Наредете ги една до друга в тава и ги полейте с малко олио отгоре10.Изпечете ги покрити с капак или домакинско фолио11.Сервирайте с подходяща гарнитура.
Сподели
0 коментара
fallback