Частично размразете месото; нарежете го на тънки парченца по дължина с размер на една хапка. Смесете 1 с.л. брашно и ½ ч.л. сол и покрийте месото с брашнената смес. В тиган разтопете 2 с.л. масло. Добавете месото и бързо запържете от двете страни до кафяво. Добавете гъбите, лука и чесъна; запържете 3-4 минути или докато лукът омекне. Отстранете сместа от тигана. Сложете 2 с.л. масло, разбъркайте с 2 с.л. брашно. Добавете доматената паста, кубчето бульон и ¼ ч.л. сол.
Разбъркайте с 1 ¼ чаша вода. Гответе и разбърквайте на среден огън докато не сместа заври. Продължете още 1-2 минути. Разбъркайте сметаната и останалата 1 с.л. брашно заедно. Добавете в тигана обратно сместа от месото и гъби, като разбъркате със сметаната и виното. Затоплете но без да кипи. Сервира се върху сварени макарони.
fallback
Бифтек Строганов
13 December 2005 10:23За 4 порции
Съставки½ кг телешко филе1 с.л. брашно2 с.л. масло или маргарин1 ½ чаша нарязани гъби½ чаша ситно нарязан лук1 скилидка чесън2 с.л. масло или маргарин3 с.л. брашно1 с.л. доматена паста½ кубче телешки бульон1 чаша сметана за готвене /sour cream/3 с.л. бяло сухо виноГорещи сварени макарониПриготвяне
0 коментара
fallback