fallback

Телешко Териаки

13 December 2005 10:25

За 6 порции

Телешко Териаки

Съставки700 гр телешко филе или стек½ чаша соев сос2 с.л. олио (зехтин за готвене)2 с.л. меласа2 ч.л. суха горчица1 ч.л. смлян джинджифил4 скилидки чесън , нарязани на половинкиПриготвяне Частично размразете месото и нарежете на тънки ивици с дължина около 7 см.За маринатата смесете соевия сос, мазнината, меласата, горчицата, джинджифила, чесъна и ¼ чаша вода; разбъркайте добре. Прибавете месото към маринатата и оставете 15 минути на стайна температура. Изцедете месото, запазвайки маринатата. По желание можете да навиете на спирала ивиците и да ги захванете с клечки за зъби през средата от край до край. Печете ги на скара 5-7 минути или до желаната готовност.Обърнете и често поръсвайте с маринатата.
Сподели Изпрати в Messenger
0 коментара
fallback