fallback
Постни зелеви сарми за Бъдни вечер
13 December 2005 10:33Класическа зимна рецепта
Съставки20 бр. зелеви листа300 гр лук кромид стар200 гр ориз50 гр грис1/2 ч.л. червен пипер100 мл олиоПриготвяне 1.Лука се запържва, докато стане стъклен2.Към него се добавят грис и ориз и също леко се запържват3.Сместа се посолява и подправя с чубрица, магданоз и червен пипер на вкус и се залива с 1 ч.ч. гореща вода4.Вари се, докато оризът поеме водата5.Като се охлади леко сместа, с нея се правят сарми6.Сармите се нареждат на дъното на широка тенджера, покрита със зелеви листа, и се заливат с гореща вода, колкото да ги покрие7.Отгоре се покриват с чиния и се варят на слаб огънАко зелето не е много солено, сармите могат да се залеят с равни части вода и зелев сок.
0 коментара
fallback