fallback

Макарони по милански

13 December 2005 10:35

Лесна рецепта за макарони с шунка и доматен сос

Съставки500 гр макарони450 гр шунка200 гр лук кромид стар450 гр гъби100 мл бульон телешки150 гр масло50 мл доматено пюре200 гр кашкавал1 вр. магданоз пресен3 ч.л. сол3 гр черен пипер млянПриготвяне 1.Шунката (най-добре да се използва от бут) се нарязва на ивички и се запържва в маслото2.Прибавят се ситно нарязания лук, гъбите на филийки3.Пържи се до омекване на гъбите4.Добавя се разреденото доматено пюре и се допържва5.Долива се бульона и сместа се кипва6.След като стане готова, се поливат предварително сварените спагети и се поръсва с настъргания кашкавал и със ситно нарязания магданоз.
Сподели
0 коментара
fallback