fallback

Предястие с кашкавал

13 December 2005 10:38

Леко ястие, подходящо и за вечеря

Съставки200 гр брашно тип 500100 гр масло200 гр кашкавал200 мл мляко краве прясно100 гр шунка3 бр. яйца1 ч.л. солПриготвяне 1.Приготвя се тесто от маслото, брашното, солта и 1 ч.л. вода2.Оставя се да престои в хладилника за няколко часа3.След като се извади, тестото се разстила на дъното на съда, в който ще се пече, като трябва да покрие стените му на височина 3-4 см4.Яйцата, млякото, настъргания кашкавал и ситно нарязаната шунка се разбъркват заедна с една чаена лъжица брашно5.Така получената смес се изсипва върху тестото и се пече в умерена фурна6.Поднася се топло, нарязано на парчета
Сподели
0 коментара
fallback