fallback

Телешко по солунски

13 December 2005 10:41

Опитайте да се справите с традиционната гръцка кухня

Съставки1000 гр телешко филе1000 гр пиперки червени1200 гр патладжани250 гр лук кромид стар200 мл олио10 бр. черен пипер на зърна100 гр домати1 вр. магданоз пресенПриготвяне 1.Задушете почистения, измития и нарязан на ситно лук с олиото и настърганите домати2.Прибавете цялото парче филе, солта, черния пипер и залейте с вода3.Оставете да ври на бавен огън4.След като месото се свари, извадете го и нарежете на филийки с дебелина около 1,5 сантиметра5.В огнеупорен съд наредете един върху друг един ред печени небелени чушки6.След това пържен патладжан, нарязаното месо и пак ред чушки и патладжан7.Всеки ред ръсете с магданоз, залейте със соса, в който е вряло месото8.Похлупете и сложете в умерена фурна да се задушава на бавен огън около 2 часа.
Сподели
0 коментара
fallback