fallback

Пържола Ерос

13 December 2005 10:47

Рецепта-афродизиак

Съставки2 пържоли по 150 гр. всяка100 гр. маслосол и пипер на вкус15 мл. (1 супена лъжица) сос Уорчестър¼ връзка магданоз нарязан на ситноПриготвяне Начукайте пържолите, така че да станат много тънки и издължени. Поръсете ги с пипер и сол на вкус. Разтопете и запържете маслото, докато започне да става кафеникаво и добавете от соса Уорчестър. След като течността в тигана започне отново да бъка, сложете пържолите. Порите на месото ще се затворят много бързо. Обръщайте пържолите непрекъснато, докато не получат златисто -кофяв загар. Извадете ги в чиния и ги поръсете със ситно нарязания магданоз. Дръпнете тигана от котлона и охладете соса със сухо бяло вино (1 ракиена чаша), а после полейте с него пържолите. Като гарнитура може да добавите картофено пюре, запържени гъби или варени зеленчуци.
Сподели
0 коментара
fallback