fallback
Пиле с кориандър по индийски
06 January 2006 10:51Пикантно ястие за специални случаи
Съставки3 счукани скилидки чесън5 мл. (1 супена лъжица) стрит джинджифил1 голяма глава лук нарязана на ситно75 мл. (5 супени лъжици) олио5 мл. (1 кафена лъжичка) сол4 пилешки бутчета625 мл. (2 пъти по ½ чаша) топла вода500 мл. (2 чаши) кисело мляко1 малка сушена червена чушка на много ситно 1 щипка индийски шафран (куркума)листата на 1 връзка кориандър5 мл. (1 чаена лъжица) грама мазалаГАРАМА МАЗАЛА25 гр. стрито семе от кориандър25 гр. стрито кимионово семе12 гр. прясно настъргана канела25 гр. стрит карамфил (подправката “карамфил” прилича на малки пирончета)25 гр. стрито семе на кардамом (индийска подправка)25 гр. смлян черен пипер1 щипка от прясно настъргано индийско орехчеПриготвяне Направете пюре от счукания чесън и джинджифила .В голяма тенджера запържете в олио нарязания на ситно лук, добавете пюрето от чесън и джинджифил. Прибавете сол, разбъркайте добре и оставете сместа да се задуши за 5 минути.Запържете до златисто пилешките бутчета във вече готовия сос, а след това добавете топлата вода. Покрийте с капак и оставете да къкри за 30 минути или по-точно, докато омекне пилето. Извадете бутчетата от тенджерата и ги махнете от котлона.Сгъстете соса, добавете киселото мляко, подправките, индийския шафран, нарязаните на ситно листа от кориандър, гарам мазалата. Бъркайте, докато сосът кипне, но не го оставяйте да заври. Опитайте за сол и залейте пилешките бутчета с вече готовия сос. Сервирайте преди ястието да е изстинало.
0 коментара
fallback