Съставки
3 счукани скилидки чесън
5 мл. (1 супена лъжица) стрит джинджифил
1 голяма глава лук нарязана на ситно
75 мл. (5 супени лъжици) олио
5 мл. (1 кафена лъжичка) сол
4 пилешки бутчета
625 мл. (2 пъти по ½ чаша) топла вода
500 мл. (2 чаши) кисело мляко
1 малка сушена червена чушка на много ситно
1 щипка индийски шафран (куркума)
листата на 1 връзка кориандър
5 мл. (1 чаена лъжица) грама мазала
ГАРАМА МАЗАЛА
25 гр. стрито семе от кориандър
25 гр. стрито кимионово семе
12 гр. прясно настъргана канела
25 гр. стрит карамфил (подправката “карамфил” прилича на малки пирончета)
25 гр. стрито семе на кардамом (индийска подправка)
25 гр. смлян черен пипер
1 щипка от прясно настъргано индийско орехче
Приготвяне
Направете пюре от счукания чесън и джинджифила .В голяма тенджера запържете в олио нарязания на ситно лук, добавете пюрето от чесън и джинджифил. Прибавете сол, разбъркайте добре и оставете сместа да се задуши за 5 минути.
Запържете до златисто пилешките бутчета във вече готовия сос, а след това добавете топлата вода. Покрийте с капак и оставете да къкри за 30 минути или по-точно, докато омекне пилето. Извадете бутчетата от тенджерата и ги махнете от котлона.
Сгъстете соса, добавете киселото мляко, подправките, индийския шафран, нарязаните на ситно листа от кориандър, гарам мазалата. Бъркайте, докато сосът кипне, но не го оставяйте да заври. Опитайте за сол и залейте пилешките бутчета с вече готовия сос. Сервирайте преди ястието да е изстинало.
Пиле с кориандър по индийски
6 януари 2006 10 51Пикантно ястие за специални случаи

Сподели
Коментари


Коментари
