fallback
Пилешки бутчета с ябълки
26 January 2007 10:16Френска рецепта за семейна вечеря
Необходими продукти4 пилешки бутчета4 несладки ябълки1 супена лужица кимион180 гр сметана за готвене5 гр ром60 г маслосол, пиперНачин на приготвянеРaзтопете в дълбок тиган половината от маслото, сложете бутчетата и ги запържете до златисто. След това намалете котлона и ги оставете за още десетина минути да се задушат. Изсипете рома и фламбирайте. Прибавете сметаната и кимиона, подправете със сол и пипер на вкус и оставете за още двадесетина минути на котлона, докато соса остане наполовина. Обелете и разрежете ябълките на четири. Запържете ги леко в останалото масло. Когато сервирайте, разпределете ябълките като гарнитура за всяка порция.
0 коментара
fallback