IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пилешки бутчета с ябълки

26 януари 2007 10 16

Френска рецепта за семейна вечеря

Пилешки бутчета с ябълки

Необходими продукти

4 пилешки бутчета
4 несладки ябълки
1 супена лужица кимион
180 гр сметана за готвене
5 гр ром
60 г масло
сол, пипер

Начин на приготвяне

Рaзтопете в дълбок тиган половината от маслото, сложете бутчетата и ги запържете до златисто. След това намалете котлона и ги оставете за още десетина минути да се задушат.

Изсипете рома и фламбирайте. Прибавете сметаната и кимиона, подправете със сол и пипер на вкус и оставете за още двадесетина минути на котлона, докато соса остане наполовина.

Обелете и разрежете ябълките на четири. Запържете ги леко в останалото масло. Когато сервирайте, разпределете ябълките като гарнитура за всяка порция.

КоментариКоментари