Необходими продукти
4 пилешки бутчета
4 несладки ябълки
1 супена лужица кимион
180 гр сметана за готвене
5 гр ром
60 г масло
сол, пипер
Начин на приготвяне
Рaзтопете в дълбок тиган половината от маслото, сложете бутчетата и ги запържете до златисто. След това намалете котлона и ги оставете за още десетина минути да се задушат.
Изсипете рома и фламбирайте. Прибавете сметаната и кимиона, подправете със сол и пипер на вкус и оставете за още двадесетина минути на котлона, докато соса остане наполовина.
Обелете и разрежете ябълките на четири. Запържете ги леко в останалото масло. Когато сервирайте, разпределете ябълките като гарнитура за всяка порция.
Пилешки бутчета с ябълки
26 януари 2007 10 16Френска рецепта за семейна вечеря




Porsche отчете огромен спад в печалбата си
Парче скала падна на пътя София - Самоков
Сигналите на тялото за запушени артерии
20 години без наем и отказан дворец в Абу Даби - каква ще е съдбата на принц Андрю?
В Чили функционира телескоп, способен да наблюдава хиляди звезди едновременно
Междузвездната комета 3I/ATLAS не успя да се скрие от космическите апарати
Определиха химичния състав на кометата Понс – Брукс
Учените съставиха най-големия в историята каталог на галактическите купове
Силен мач за Алекс Николов, но Лубе загуби след драма с 2:3
След 14 месеца игнориране от трима треньори: Той отново игра за ЦСКА
Мъри Стоилов бесен след обрата от Галатасарай: Сами се бихме!
Стана ясно колко милиона дължи Левски на НАП
Кремообразна паста penne с шунка
Нумерологична прогноза за 27 октомври
Таро карта за 27 октомври, понеделник
Дневен хороскоп за 27 октомври, понеделник
Най-честите хормони, които изследваме и техните функции
Антифосфолипидни антитела в оценката на повтарящи се тромбози
EMA препоръчва одобрение на Brinsupri – първото лекарство за хроничната белодробна болест не-кистозна бронхиектазия
Болест на котешкото одраскване
Остави коментар