Необходими продукти
4 пилешки бутчета
4 несладки ябълки
1 супена лужица кимион
180 гр сметана за готвене
5 гр ром
60 г масло
сол, пипер
Начин на приготвяне
Рaзтопете в дълбок тиган половината от маслото, сложете бутчетата и ги запържете до златисто. След това намалете котлона и ги оставете за още десетина минути да се задушат.
Изсипете рома и фламбирайте. Прибавете сметаната и кимиона, подправете със сол и пипер на вкус и оставете за още двадесетина минути на котлона, докато соса остане наполовина.
Обелете и разрежете ябълките на четири. Запържете ги леко в останалото масло. Когато сервирайте, разпределете ябълките като гарнитура за всяка порция.
Пилешки бутчета с ябълки
26 януари 2007 10 16Френска рецепта за семейна вечеря

Сподели
Коментари


Коментари
