Необходими продукти
3 бр киви
8 големи картофа
3 парчета бяло пилешко месо
2 с.л бели стафиди
1 с.л зехтин
сол, пипер, къри
Начин на приготвяне
Измийте картофите добре и ги сварете в подсолена вода без да ги белите. След това ги изцедете, обелете и нарежете на кубчета.
Обелете кивитата и също ги нарежете на кубчета.
Нарежете на малки парченца бялото пилешко месо и го поръсете обилно с къри.
В по-дълбок съд сложете зехтина и запържете почти до златисто картофите като разбърквате периодично. Когато картофите започнат да порозовяват, прибавете пилешкото месо и задушавайте в продължение на десетина минути.
Подправете със сол и пипер на вкус. Прибавете също кивито и стафидите и оставете съда още пет минути на печката.