Топка моцарела
110 мл топъл пилешки бульон
3 малки глави лук
500 гр ориз
80 гр масло
100 гр настърган кашкавал
12 тънки парчета бекон
Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го запържете леко с малко от маслото. Прибавете ориза и още малко от маслото и бъркайте докато оризът стране прозрачен.
Прибавете към ориза лъжица бульон и бъркайте докато течността попие. След това прибавете още една лъжица и разбъркайте отново.
По този начин изсипете цялото количество бульон и варете ориза докато остане леко хрупкав.
Изключете котлона и прибавете нарязаната на малки парченца моцарела, ¾ от кашкавала и останалото масло.
Разбъркайте добре и подправете със сол и пипер.
Наредете парчетата бекон отгоре и покрийте съда за няколко минути преди да сервирате.