Топка моцарела
110 мл топъл пилешки бульон
3 малки глави лук
500 гр ориз
80 гр масло
100 гр настърган кашкавал
12 тънки парчета бекон
Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го запържете леко с малко от маслото. Прибавете ориза и още малко от маслото и бъркайте докато оризът стране прозрачен.
Прибавете към ориза лъжица бульон и бъркайте докато течността попие. След това прибавете още една лъжица и разбъркайте отново.
По този начин изсипете цялото количество бульон и варете ориза докато остане леко хрупкав.
Изключете котлона и прибавете нарязаната на малки парченца моцарела, ¾ от кашкавала и останалото масло.
Разбъркайте добре и подправете със сол и пипер.
Наредете парчетата бекон отгоре и покрийте съда за няколко минути преди да сервирате.




Porsche отчете огромен спад в печалбата си
Парче скала падна на пътя София - Самоков
В Чили функционира телескоп, способен да наблюдава хиляди звезди едновременно
Междузвездната комета 3I/ATLAS не успя да се скрие от космическите апарати
Определиха химичния състав на кометата Понс – Брукс
Учените съставиха най-големия в историята каталог на галактическите купове
Григор Димитров продължава да пропада
Силен мач за Алекс Николов, но Лубе загуби след драма с 2:3
След 14 месеца игнориране от трима треньори: Той отново игра за ЦСКА
Мъри Стоилов бесен след обрата от Галатасарай: Сами се бихме!
Кремообразна паста penne с шунка
Нумерологична прогноза за 27 октомври
Таро карта за 27 октомври, понеделник
Дневен хороскоп за 27 октомври, понеделник
Най-честите хормони, които изследваме и техните функции
Антифосфолипидни антитела в оценката на повтарящи се тромбози
EMA препоръчва одобрение на Brinsupri – първото лекарство за хроничната белодробна болест не-кистозна бронхиектазия
Болест на котешкото одраскване
Остави коментар