IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Ризото с моцарела

23 март 2007 09 44

Лесна обедна рецепта

Ризото с моцарела

Необходими продукти ( за 6 души):

Топка моцарела

110 мл топъл пилешки бульон

3 малки глави лук

500 гр ориз

80 гр масло

100 гр настърган кашкавал

12 тънки парчета бекон

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете леко с малко от маслото. Прибавете ориза и още малко от маслото и бъркайте докато оризът стране прозрачен.

Прибавете към ориза лъжица бульон и бъркайте докато течността попие. След това прибавете още една лъжица и разбъркайте отново.

По този начин изсипете цялото количество бульон и варете ориза докато остане леко хрупкав.

Изключете котлона и прибавете нарязаната на малки парченца моцарела, ¾ от кашкавала и останалото масло.

Разбъркайте добре и подправете със сол и пипер.

Наредете парчетата бекон отгоре и покрийте съда за няколко минути преди да сервирате.

КоментариКоментари