IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Желирано ароматно пиле за специални случаи

31 август 2007 08 54

Малко по-сложна рецепта, с която ще впечатлите и най-претенциозните си гости

Желирано ароматно пиле за специални случаи

Рецептата, която ви предлагаме, изисква да започнете приготвянето на ястието един ден по-рано преди Голямото събитие. Да не кажете, че не сме ви предупредили.

Необходими съставки

800 гр бяло пилешко месо

2 с.л ром

50 гр сушени праскови

50 гр натрошен хляб

75 гр сметана за готвене

2 яйца

1 с.л желатин на прах или 1 листче желатин

½ чаена лъжичка настъргано индийско орехче

4 дафинови листа

стръкчета розмарин

стръкчета мащерка

1 с.л олио

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо и прасковите на кубчета и ги смесете с рома в салатиера. Загрейте фурната до 150 гр.

През това време сложете натрошения хляб в купата на кухненския робот, прибавете сметана и яйцата и разбийте. Прибавете половината от пилешките кубчета и прасковите към сметаната. Сложете също индийското орехче, малко сол и пипер и разбийте на ситно с помощта на робота.

Излейте сместа в съд, прибавете желатина и разбъркайте добре.

В продълговат съд, намазан с олио, излейте половината от сместа. Отгоре наредете нарязаните на кубчета пилешко месо и праскови и излейте и другата половина от сместа с желатина.

Загладете с шпатула и поръсете с няколко капки олио.

Наредете отгоре дафиновите листенца, мащерката и розмарина, отново полейте с мъничко олио, покрийте съда и оставете да се пече в продължение на час и половина.

След това махнете капака и оставете да се пече още десетина минути. Извадете от фурната, покрийте съда и го оставете да изстине.

Приберете го в хладилника и сервирайте на следващия ден.

КоментариКоментари