Необходими съставки
800 гр бяло пилешко месо
2 с.л ром
50 гр сушени праскови
50 гр натрошен хляб
75 гр сметана за готвене
2 яйца
1 с.л желатин на прах или 1 листче желатин
½ чаена лъжичка настъргано индийско орехче
4 дафинови листа
стръкчета розмарин
стръкчета мащерка
1 с.л олио
Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо и прасковите на кубчета и ги смесете с рома в салатиера. Загрейте фурната до 150 гр.
През това време сложете натрошения хляб в купата на кухненския робот, прибавете сметана и яйцата и разбийте. Прибавете половината от пилешките кубчета и прасковите към сметаната. Сложете също индийското орехче, малко сол и пипер и разбийте на ситно с помощта на робота.
Излейте сместа в съд, прибавете желатина и разбъркайте добре.
В продълговат съд, намазан с олио, излейте половината от сместа. Отгоре наредете нарязаните на кубчета пилешко месо и праскови и излейте и другата половина от сместа с желатина.
Загладете с шпатула и поръсете с няколко капки олио.
Наредете отгоре дафиновите листенца, мащерката и розмарина, отново полейте с мъничко олио, покрийте съда и оставете да се пече в продължение на час и половина.
След това махнете капака и оставете да се пече още десетина минути. Извадете от фурната, покрийте съда и го оставете да изстине.
Приберете го в хладилника и сервирайте на следващия ден.