IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пуешки гърди с царевица, ама много люти

12 септември 2007 07 00

Ще ви нажежат до червено

Пуешки гърди с царевица, ама много люти

Необходими продукти за 4 порции:

3 люти чушки

2 скилидки чесън

половин лъжичка сладък червен пипер

1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер

1 чаша обелени домати, нарязани на ситно

1 супена лъжица зехтин

500 грама пуешко месо (за предпочитане гърди), нарязано на ивици

1 глава лук, нарязана на ситно

3 кафени чашки безсолен пилешки или пуешки бульон

2 кочана царевица, обелена

50 грама едър боб от консерва или предварително сварен

сол на вкус

кориандър

Начин на приготвяне:

Почистете лютите чушки от дръжките и семената. Нарежете ги на дребно, заедно с чесъна, черния и червения пипер, кориандъра, половината от доматите и сол на вкус. Можете да ги нарежете и чрез кухненски робот, така ще си спестите известно количество „люти“ сълзи.

В дълбока тенджера загрейте зехтина на силен огън. Добавете месото и го запържете до златисто като през цялото време го притискате с дървена шпатула към дъното на съда. Така ще добие твърда коричка и ще стане на още по-малки парчета.

Добавете остатъка от доматите и бульона и варете около 30 минути. Добавете лука, намалете температурата на котлона и варете още 5 минути. След това прибавете и лютивата смес и оставете за още 5 минути на печката.

Междувременно опечете царевицата на скара или директно на котлон, докато придобие приятен тъмен цвят (около 8-10 минути). Охладете и отрежете зърната от кочана.

Добавете царевицата и фасула към цялата смес и сервирайте ястието топло.

КоментариКоментари