Необходими продукти за 4 порции:
3 люти чушки
2 скилидки чесън
половин лъжичка сладък червен пипер
1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
1 чаша обелени домати, нарязани на ситно
1 супена лъжица зехтин
500 грама пуешко месо (за предпочитане гърди), нарязано на ивици
1 глава лук, нарязана на ситно
3 кафени чашки безсолен пилешки или пуешки бульон
2 кочана царевица, обелена
50 грама едър боб от консерва или предварително сварен
сол на вкус
кориандър
Начин на приготвяне:
Почистете лютите чушки от дръжките и семената. Нарежете ги на дребно, заедно с чесъна, черния и червения пипер, кориандъра, половината от доматите и сол на вкус. Можете да ги нарежете и чрез кухненски робот, така ще си спестите известно количество „люти“ сълзи.
В дълбока тенджера загрейте зехтина на силен огън. Добавете месото и го запържете до златисто като през цялото време го притискате с дървена шпатула към дъното на съда. Така ще добие твърда коричка и ще стане на още по-малки парчета.
Добавете остатъка от доматите и бульона и варете около 30 минути. Добавете лука, намалете температурата на котлона и варете още 5 минути. След това прибавете и лютивата смес и оставете за още 5 минути на печката.
Междувременно опечете царевицата на скара или директно на котлон, докато придобие приятен тъмен цвят (около 8-10 минути). Охладете и отрежете зърната от кочана.
Добавете царевицата и фасула към цялата смес и сервирайте ястието топло.