fallback
Зеленчуци на фурна, гарнирани с риба тон
08 May 2008 07:35Леко и ужасно вкусно ястие, подходящо за настъпващото топло петмесечие
Вкусните запечени зеленчуци с нискомаслена извара са страхотна и лека вечеря за пролетните прохладни вечери. А гарнитурата от риба тон им придава по-свеж и интересен вкус.Зеленчуците на фурна3 бр тиквички2 бр моркови200гр карфиол150гр грах150гр царевица 200гр извара 1бр белтъккопър, мащерка, черен пиперТиквичките и морковите се нарязват на по-тънки колелца. Карфиолът се разделя на малки цветчета.Изварата се са разбърква с белтъка, копъра, мащерката и черния пипер.В малка тефлонова тавичка или йенска тенджерка се нареждат зеленчуците – ред тиквички, ред моркови, разпръскани карфиоли, половината количество от граха, а после и от царевицата. Заливат с половината от изварената смес и се посоляват. Подреждат се останалите зеленчуци и изварата.Съдът, в който ще изпечете зеленчуците, се покрива с фолио за да не загори отгоре. Пече се 10 минути с фолиото на 200 градуса, след това го махате и допичате още 30 минути.Рибата тон1 консерва риба тон в собствен соссокът на един лимон1 щипка черен пиперРибата се овкусява с лимона и черния пипер, след което се използва като студена и свежа гарнитура към зеленчуците на фурна.
0 коментара
fallback