Вкусните запечени зеленчуци с нискомаслена извара са страхотна и лека вечеря за пролетните прохладни вечери. А гарнитурата от риба тон им придава по-свеж и интересен вкус.
Зеленчуците на фурна
3 бр тиквички
2 бр моркови
200гр карфиол
150гр грах
150гр царевица
200гр извара
1бр белтък
копър, мащерка, черен пипер
Тиквичките и морковите се нарязват на по-тънки колелца. Карфиолът се разделя на малки цветчета.
Изварата се са разбърква с белтъка, копъра, мащерката и черния пипер.
В малка тефлонова тавичка или йенска тенджерка се нареждат зеленчуците – ред тиквички, ред моркови, разпръскани карфиоли, половината количество от граха, а после и от царевицата.
Заливат с половината от изварената смес и се посоляват. Подреждат се останалите зеленчуци и изварата.
Съдът, в който ще изпечете зеленчуците, се покрива с фолио за да не загори отгоре. Пече се 10 минути с фолиото на 200 градуса, след това го махате и допичате още 30 минути.
Рибата тон
1 консерва риба тон в собствен сос
сокът на един лимон
1 щипка черен пипер
Рибата се овкусява с лимона и черния пипер, след което се използва като студена и свежа гарнитура към зеленчуците на фурна.
Зеленчуци на фурна, гарнирани с риба тон
8 май 2008 07 35Леко и ужасно вкусно ястие, подходящо за настъпващото топло петмесечие

Сподели
Коментари


Коментари
