fallback

Сьомга "Ин и Ян"

07 July 2008 09:46

Специалитетът на японските готвачи - сьомга в сладка марината

Необходими продукти2 с.л. червен пипер2 с.л. зехтин1 к.ч. кафява захар2 с.л. масло1 с.л. мед2 с.л. лимонов сок½ кг обезкостено филе от сьомга¼ ч.ч. пресен лук /нарязан на кръгчета/1 щипка сол1 щипка черен пиперНачин на приготвянеЗагрейте в не много голям съд зехтина и към него прибавете червения пипер. В получения сос сложете кафявата захар, меда, маслото, лимоновия сок и разбърквайте около 3-4 минути, докато съдът е на огъня.Оставете сместа да изстине.Намазнете леко една йенска тавичка. Надупчете филето с вилица, поставете го в тавата и полейте с охладения сос. Поръсете с нарязания лук и подправете със сол и черен пипер. Оставете ястието да се маринова за 30 минути, след което го сложете в предварително загрята фурна на 220о С. Печете 25 минути.Можете да гарнирате рибата със задушени или пресни зеленчуци.
Сподели
0 коментара
fallback