Необходими продукти
2 с.л. червен пипер
2 с.л. зехтин
1 к.ч. кафява захар
2 с.л. масло
1 с.л. мед
2 с.л. лимонов сок
½ кг обезкостено филе от сьомга
¼ ч.ч. пресен лук /нарязан на кръгчета/
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне
Загрейте в не много голям съд зехтина и към него прибавете червения пипер. В получения сос сложете кафявата захар, меда, маслото, лимоновия сок и разбърквайте около 3-4 минути, докато съдът е на огъня.
Оставете сместа да изстине.
Намазнете леко една йенска тавичка. Надупчете филето с вилица, поставете го в тавата и полейте с охладения сос. Поръсете с нарязания лук и подправете със сол и черен пипер.
Оставете ястието да се маринова за 30 минути, след което го сложете в предварително загрята фурна на 220о С. Печете 25 минути.
Можете да гарнирате рибата със задушени или пресни зеленчуци.
Сьомга "Ин и Ян"
7 юли 2008 09 46Специалитетът на японските готвачи - сьомга в сладка марината

Сподели
Коментари


Коментари
