IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Сьомга "Ин и Ян"

7 юли 2008 09 46

Специалитетът на японските готвачи - сьомга в сладка марината

Сьомга "Ин и Ян"

Необходими продукти

2 с.л. червен пипер
2 с.л. зехтин
1 к.ч. кафява захар
2 с.л. масло
1 с.л. мед
2 с.л. лимонов сок
½ кг обезкостено филе от сьомга
¼ ч.ч. пресен лук /нарязан на кръгчета/
1 щипка сол
1 щипка черен пипер

Начин на приготвяне

Загрейте в не много голям съд зехтина и към него прибавете червения пипер. В получения сос сложете кафявата захар, меда, маслото, лимоновия сок и разбърквайте около 3-4 минути, докато съдът е на огъня.

Оставете сместа да изстине.

Намазнете леко една йенска тавичка. Надупчете филето с вилица, поставете го в тавата и полейте с охладения сос. Поръсете с нарязания лук и подправете със сол и черен пипер.

Оставете ястието да се маринова за 30 минути, след което го сложете в предварително загрята фурна на 220о С. Печете 25 минути.

Можете да гарнирате рибата със задушени или пресни зеленчуци.

КоментариКоментари