fallback

Гръцки млечен сос върху индианска чапата

20 August 2008 13:24

Две култури се срещат в едно ястие

Млечен сос Необходими продукти: 1 ½ кофичка овче кисело мляко 2 червени чушки2 зелени люти чушлета30 гр. сирене фета2 скилидки чесън1 ч.л. червен пипер5-6 ч.л. зехтинсол и пипер По желание: половин шепа счукани орехи Начин на приготвяне:На котлон запечете леко чушките и лютите чушлета, сложете ги в найлоново пликче, завържете добре и ги оставете да изстинат вътре.С вилица намачкайте хубаво сиренето фета и го разбъркайте с киселото мляко.Нарежете чесъна на тънки кръгчета и също го изсипете в млякото, както и зехтина, солта, червения и черния пипер.Разбъркайте.Почистете от семето вече изстиналите чушки, нарежете ги на кубчета и ги добавете към млечния сос.Преди консумация сложете соса в хладилника да се изстуди.Чапата Необходими продукти:500 гр. пълнозърнесто брашно3 с.л. солхладка вода (на око) Начин на приготвяне: Смесете брашното, солта и водата, и месете полученото тесто около 15 минути. Трябва да е плътно като за питка. Разделете на 18 топки и с точилка ги разточете на тънки тестени листа.Нагорещете сух, тефлонов тиган и сгответе всяка чапата по отделно, докато не покафенее леко и от двете страни.
Сподели
0 коментара
fallback