IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Гръцки млечен сос върху индианска чапата

20 август 2008 13 24

Две култури се срещат в едно ястие

Гръцки млечен сос върху индианска чапата

Млечен сос

Необходими продукти:

1 ½ кофичка овче кисело мляко
2 червени чушки
2 зелени люти чушлета
30 гр. сирене фета
2 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
5-6 ч.л. зехтин
сол и пипер

По желание: половин шепа счукани орехи

Начин на приготвяне:

На котлон запечете леко чушките и лютите чушлета, сложете ги в найлоново пликче, завържете добре и ги оставете да изстинат вътре.

С вилица намачкайте хубаво сиренето фета и го разбъркайте с киселото мляко.

Нарежете чесъна на тънки кръгчета и също го изсипете в млякото, както и зехтина, солта, червения и черния пипер.

Разбъркайте.

Почистете от семето вече изстиналите чушки, нарежете ги на кубчета и ги добавете към млечния сос.
Преди консумация сложете соса в хладилника да се изстуди.

Чапата

Необходими продукти:

500 гр. пълнозърнесто брашно
3 с.л. сол
хладка вода (на око)

Начин на приготвяне:

Смесете брашното, солта и водата, и месете полученото тесто около 15 минути. Трябва да е плътно като за питка.

Разделете на 18 топки и с точилка ги разточете на тънки тестени листа.

Нагорещете сух, тефлонов тиган и сгответе всяка чапата по отделно, докато не покафенее леко и от двете страни.

КоментариКоментари