fallback

Мариновани рибни филенца

28 November 2008 13:07

Можете да мариновате всякакъв вид риба. Билковата марината ще им придаде изключителен вкус и аромат

За гарнитура можете да прибавите пресни или задушени зеленчуци, както и вегетарианско ризото. Снимка: AMY

Необходими продукти:4бр. филе от костур (или друга риба по желание)За маринатата4 с.л. зехтин1 лимон1 ч.л. розмарин1 ч.л. мащерка1 връзка сушен магданозсол, пипер и малко кимион За гарнитурата400 гр. малки картофчета½ ч.л. кимион½ ч.л. розмарин1 глава стар луксол, пипер Начин на приготвяне:Подгответе марината, като смесите всички необходими продукти в съд, който може да побере филетата.Потопете вътре рибата и я оставете да престои 30 минути.Предварително загрейте фурната на 200 С.Измийте хубаво картофите и ги сложете в по-голям огнеопорен съд. Поръсете ги с кимиона, розмарина, ситно нарязания лук, сол и пипер на вкус.Печете ги за около 30 минути във вече загрятата фурна.Извадете рибните филета от марината и ги сложете върху хартия за печене за да попие излишната мазнина. След това изпечете рибата или на грил или във фурната, също на 200С.
Сподели
0 коментара
fallback