Необходими продукти:
4бр. филе от костур (или друга риба по желание)
За маринатата
4 с.л. зехтин
1 лимон
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. мащерка
1 връзка сушен магданоз
сол, пипер и малко кимион
За гарнитурата
400 гр. малки картофчета
½ ч.л. кимион
½ ч.л. розмарин
1 глава стар лук
сол, пипер
Начин на приготвяне:
Подгответе марината, като смесите всички необходими продукти в съд, който може да побере филетата.
Потопете вътре рибата и я оставете да престои 30 минути.
Предварително загрейте фурната на 200 С.
Измийте хубаво картофите и ги сложете в по-голям огнеопорен съд. Поръсете ги с кимиона, розмарина, ситно нарязания лук, сол и пипер на вкус.
Печете ги за около 30 минути във вече загрятата фурна.
Извадете рибните филета от марината и ги сложете върху хартия за печене за да попие излишната мазнина.
След това изпечете рибата или на грил или във фурната, също на 200С.
Мариновани рибни филенца
28 ноември 2008 13 07Можете да мариновате всякакъв вид риба. Билковата марината ще им придаде изключителен вкус и аромат

За гарнитура можете да прибавите пресни или задушени зеленчуци, както и вегетарианско ризото. Снимка: AMY
Сподели
Коментари


Коментари
