IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Мариновани рибни филенца

28 ноември 2008 13 07

Можете да мариновате всякакъв вид риба. Билковата марината ще им придаде изключителен вкус и аромат

За гарнитура можете да прибавите пресни или задушени зеленчуци, както и вегетарианско ризото. Снимка: AMY

За гарнитура можете да прибавите пресни или задушени зеленчуци, както и вегетарианско ризото. Снимка: AMY

Необходими продукти:

4бр. филе от костур (или друга риба по желание)

За маринатата
4 с.л. зехтин
1 лимон
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. мащерка
1 връзка сушен магданоз
сол, пипер и малко кимион

За гарнитурата
400 гр. малки картофчета
½ ч.л. кимион
½ ч.л. розмарин
1 глава стар лук
сол, пипер

Начин на приготвяне:

Подгответе марината, като смесите всички необходими продукти в съд, който може да побере филетата.

Потопете вътре рибата и я оставете да престои 30 минути.

Предварително загрейте фурната на 200 С.

Измийте хубаво картофите и ги сложете в по-голям огнеопорен съд. Поръсете ги с кимиона, розмарина, ситно нарязания лук, сол и пипер на вкус.

Печете ги за около 30 минути във вече загрятата фурна.

Извадете рибните филета от марината и ги сложете върху хартия за печене за да попие излишната мазнина.

След това изпечете рибата или на грил или във фурната, също на 200С.

КоментариКоментари