fallback

Червена супа за разтоварване

05 January 2009 14:41

След празниците имате нужда от лека храна и възстановяване на здравословния хранителен режим

Вкусен засищащ обяд и лека вечеря. Червената разновидност на супа борш. Снимка: AMY

Необходими продукти:1 гл. стар лук2 дръжки целина350 гр. червено цвекло 125 гр. бяло зеле1 с.л. зехтин1 с.л. оцет900 мл. зеленчуков бульон / вода1 дафинов листобезмаслено кисело млякосол и пипер на вкусНачин на приготвяне:Нагорещете зехтина в подходяща тенджера и леко запържете ситно нарязаните лук и дръжки целина.Добавете нарязаните цвекло и зеле, зеленчуковия бульон (или водата), оцета и дафиновия лист. По желание подправете със сол и черен пипер.След като супата заври покрийте тенджерата с капак и оставете да къкри на слаб огън за около час.Оставете я леко да се поохлади, извадете дафиновия лист и в блендер хубаво я разбийте.Преди сервиране отново затоплете супата и я гарнирайте с лъжица кисело мляко.
Сподели
0 коментара
fallback