fallback
Пълнени патладжани
19 March 2009 13:00Патладжани с вкусен зеленчуково-яйчен пълнеж
Необходими продукти:2 средно големи патладжана, срязани наполовина1/2 чаша целина, нарязана1/2 чаша зелена чушка, нарязаналукмасло1 кубче бульон 1 пакет сухари2 твърдо сварени яйца1 ч.л. солчерен пипер, на вкусНачин на приготвяне:Изрежете вътрешната част на патладжаните и я нарежете на парченца. Загрейте масло в тенджера или тиган. Прибавете нарязаните парченца патладжан, целина, зелена чушка и лук. Сотирайте за 15-тина минути, докато зеленчуците омекнат.Сложете ги в средно голяма купа, като прибавите сухарите и нарязаните яйца. Разтворете бульона във вряла вода и го изсипете отгоре. Овкусете със сол и пипер. Напълнете патладжаните с готовата смес, след което ги запечете за 35-40 минути.
0 коментара
fallback