Необходими продукти:
2 средно големи патладжана, срязани наполовина
1/2 чаша целина, нарязана
1/2 чаша зелена чушка, нарязана
лук
масло
1 кубче бульон
1 пакет сухари
2 твърдо сварени яйца
1 ч.л. сол
черен пипер, на вкус
Начин на приготвяне:
Изрежете вътрешната част на патладжаните и я нарежете на парченца. Загрейте масло в тенджера или тиган. Прибавете нарязаните парченца патладжан, целина, зелена чушка и лук. Сотирайте за 15-тина минути, докато зеленчуците омекнат.
Сложете ги в средно голяма купа, като прибавите сухарите и нарязаните яйца. Разтворете бульона във вряла вода и го изсипете отгоре. Овкусете със сол и пипер. Напълнете патладжаните с готовата смес, след което ги запечете за 35-40 минути.
Пълнени патладжани
19 март 2009 13 00Патладжани с вкусен зеленчуково-яйчен пълнеж

Сподели
Коментари


Коментари
