fallback
Хрупкава бяла риба със спаначена салата
17 May 2009 13:00Лятото е сезонът на рибата. Сервираме ви едно апетитно предложение
Нашата рецепта не изглежда точно така, но е дори по-вкусна. Снимка:Dreamstime
Необходими продукти:250 мл олио55 гр. пресни картофи55 гр. брашносол и прясно смлян черен пипер50 мл сметана за готвене1 белтък170 гр. филе от бяла риба, без кожаЗа салатата:шепа спанак100 гр. домати, нарязани на кубчета1 малка глава лук, нарязана на ситносок от половин лимон1 с.л. зехтинНачин на приготвяне:Затоплете добре олиото в голям дълбок тиган. Прибавете картофите и запържете за около 5 минути, след което ги сложете върху кухненска хартия (може и салфетки), която да поеме част от мазнината.Поставете брашното в купа и го поръсете със сол и черен пипер. В друга купа, смесете белтъка и сметаната и разбъркайте, докато стане еднородна смес. Оваляйте рибата първо в брашното, след това в сметаната, и накрая отново в брашното. Запържете и рибата в загрято олио за няколко минути, и отново попийте излишната мазнина от нея с кухненска хартия Ако искате картофките да са по-хрупкави, може да ги сложите в тигана за още няколко минути.За да направите салатата, смесете спанака, доматите, лука, лимоновия сок и зехтина в голяма купа и разбъркайте добре.Сервирайте рибата в голяма чиния и я обградете със свежата спаначена салата и картофите.
0 коментара
fallback