Необходими продукти:
250 мл олио
55 гр. пресни картофи
55 гр. брашно
сол и прясно смлян черен пипер
50 мл сметана за готвене
1 белтък
170 гр. филе от бяла риба, без кожа
За салатата:
шепа спанак
100 гр. домати, нарязани на кубчета
1 малка глава лук, нарязана на ситно
сок от половин лимон
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Затоплете добре олиото в голям дълбок тиган. Прибавете картофите и запържете за около 5 минути, след което ги сложете върху кухненска хартия (може и салфетки), която да поеме част от мазнината.
Поставете брашното в купа и го поръсете със сол и черен пипер. В друга купа, смесете белтъка и сметаната и разбъркайте, докато стане еднородна смес. Оваляйте рибата първо в брашното, след това в сметаната, и накрая отново в брашното.
Запържете и рибата в загрято олио за няколко минути, и отново попийте излишната мазнина от нея с кухненска хартия
Ако искате картофките да са по-хрупкави, може да ги сложите в тигана за още няколко минути.
За да направите салатата, смесете спанака, доматите, лука, лимоновия сок и зехтина в голяма купа и разбъркайте добре.
Сервирайте рибата в голяма чиния и я обградете със свежата спаначена салата и картофите.
Хрупкава бяла риба със спаначена салата
17 май 2009 13 00Лятото е сезонът на рибата. Сервираме ви едно апетитно предложение

Нашата рецепта не изглежда точно така, но е дори по-вкусна. Снимка:Dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари
