IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Хрупкава бяла риба със спаначена салата

17 май 2009 13 00

Лятото е сезонът на рибата. Сервираме ви едно апетитно предложение

Нашата рецепта не изглежда точно така, но е дори по-вкусна. Снимка:Dreamstime

Нашата рецепта не изглежда точно така, но е дори по-вкусна. Снимка:Dreamstime

Необходими продукти:

250 мл олио
55 гр. пресни картофи
55 гр. брашно
сол и прясно смлян черен пипер
50 мл сметана за готвене
1 белтък
170 гр. филе от бяла риба, без кожа

За салатата:

шепа спанак
100 гр. домати, нарязани на кубчета
1 малка глава лук, нарязана на ситно
сок от половин лимон
1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Затоплете добре олиото в голям дълбок тиган. Прибавете картофите и запържете за около 5 минути, след което ги сложете върху кухненска хартия (може и салфетки), която да поеме част от мазнината.

Поставете брашното в купа и го поръсете със сол и черен пипер. В друга купа, смесете белтъка и сметаната и разбъркайте, докато стане еднородна смес. Оваляйте рибата първо в брашното, след това в сметаната, и накрая отново в брашното.

Запържете и рибата в загрято олио за няколко минути, и отново попийте излишната мазнина от нея с кухненска хартия

Ако искате картофките да са по-хрупкави, може да ги сложите в тигана за още няколко минути.

За да направите салатата, смесете спанака, доматите, лука, лимоновия сок и зехтина в голяма купа и разбъркайте добре.

Сервирайте рибата в голяма чиния и я обградете със свежата спаначена салата и картофите.

КоментариКоментари