fallback

Кюфтенца със сьомга и специален сос

27 May 2009 08:14

Едно голямо солено изкушение, което става бързо и лесно. Може да се гарнира по желание и със сос

Едно голямо солено изкушение, което става бързо и лесно. Може да се гарнира по желание и със сос. Снимка: dreamstime

Необходими продукти: 2 големи картофа400 гр. филе от сьомга (може и друга риба по желание)½ връзка ситно нарязан магданоз1-2 стръка ситно нарязан пресен лук1 с.л. зехтинсоли и пипер на вкусбрашно за овалване на кюфтенцата Начин на приготвяне:Обелете и нарежете на кръгчета картофите. Сварете ги за около 20 минути в подсолена вода.Отцедете ги и ги намачкайте с вилица.Нарежете сьомгата на малки кубчета и я смесете с картофите. Прибавете и зехтина, нарязания лук и магданоза.Овкусете със сол и пипер и омесете средни на големина топчета.Оваляйте ги в брашното, към което сте добавили малко пипер и сол, и запържете в тиган, докато не придобият лек златист цвят (не повече от 3 минути).Във Флорида към това ястие се добавят и специален сос от масло и грейпфрут. Много лесен и вкусен при това.За соса:сок от 1 грейпфрут1 ч.л. царевично брашно50 гр. маслощипка джинджифилсол и черен пиперРазбийте хубаво сока от грейпфрут с царевичното брашно. Разтопете маслото в тиган и към него прибавете сместа от сока и брашното и джинджифила. Бъркайте соса на огъня, докато не се сгъсти. Доовкусете го с пипер и сол и сервирайте заедно с кюфтенцата.
Сподели
0 коментара
fallback