Необходими продукти:
2 големи картофа
400 гр. филе от сьомга (може и друга риба по желание)
½ връзка ситно нарязан магданоз
1-2 стръка ситно нарязан пресен лук
1 с.л. зехтин
соли и пипер на вкус
брашно за овалване на кюфтенцата
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете на кръгчета картофите. Сварете ги за около 20 минути в подсолена вода.
Отцедете ги и ги намачкайте с вилица.
Нарежете сьомгата на малки кубчета и я смесете с картофите. Прибавете и зехтина, нарязания лук и магданоза.
Овкусете със сол и пипер и омесете средни на големина топчета.
Оваляйте ги в брашното, към което сте добавили малко пипер и сол, и запържете в тиган, докато не придобият лек златист цвят (не повече от 3 минути).
Във Флорида към това ястие се добавят и специален сос от масло и грейпфрут. Много лесен и вкусен при това.
За соса:
сок от 1 грейпфрут
1 ч.л. царевично брашно
50 гр. масло
щипка джинджифил
сол и черен пипер
Разбийте хубаво сока от грейпфрут с царевичното брашно. Разтопете маслото в тиган и към него прибавете сместа от сока и брашното и джинджифила.
Бъркайте соса на огъня, докато не се сгъсти. Доовкусете го с пипер и сол и сервирайте заедно с кюфтенцата.
Кюфтенца със сьомга и специален сос
27 май 2009 08 14Едно голямо солено изкушение, което става бързо и лесно. Може да се гарнира по желание и със сос

Едно голямо солено изкушение, което става бързо и лесно. Може да се гарнира по желание и със сос. Снимка: dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари
