fallback

Печени плодови шишчета

03 August 2011 11:57

Само 68 калории на шишче...

Снимка: Dreamstime

Продукти (за 8 шишчета):

1 манго1 банан1 малък ананас1 портокалсокът на 1 лайм2 с. л. кафява захар2 с. л. ром1 с. л. слънчогледово олиолиста мента (за гарниране)

Начин на приготвяне:

Плодовете без портокала се обелват и се нарязват на парченца с големина 3х3 см. Портокалът се измива с топла вода, избърсва се, настъргва се 1 ч. л. кора и се изстисква сокът. В купа се смесват портокаловата кора, портокаловият сок и сокът от лайм, захарта и ромът. Добавят се плодовете и се мариноват около 30 мин. Парчетата плодове се нанизват на 8 шишчета, като се редуват. Пекат се на леко намаслен грил-тиган 5 мин., като се обръщат и се поливат с марината няколко пъти.Шишчетата се подреждат в чиния, поливат се с останалата марината и се сервират, гарнирани с листа от мента.

Автор на статията:
Мария Господинова
Сподели
плодове десерт шош
0 коментара
fallback