fallback

Кисел от ягоди

29 September 2011 12:40

И диабетиците са хора! Нека помислим за тях и им подсладим живота!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти:

750 г ягоди;

80 г нишесте;

2 ч.л. подсладител;

За гарнирането:

100 мл течна растителна сметана;

1 ч.л. подсладител;

50 г диабетичен шоколад;

Начин на приготвяне:

Ягодите се измиват, почистват се от дръжките и се поставят в тенджера. Добавят се 500 мл вода и се разбиват с пасатор. Загряват се на бавен огън и малко преди кипването се слагат на тънка струйка размитото със 100 мл студена вода нишесте и подсладителя. Кремът се сгъстява при непрекъснато разбъркване около 5 минути и се разлива в купички.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова
Сподели Изпрати в Messenger
диабетици ягодов кисел
0 коментара
fallback