fallback
Тиквен десерт с канела
16 December 2005 10:01За всички, които обичат тиква
Съставки1.5 кг. тиква 1 ч.ч. захар 2-3 яйцаполовин чаша счукани орехи1 чаша прясно мляко1 чаша счукан сухар 1 ч.л. канелаПриготвяне Тиквата се обелва се и се изчиства от семето. Нарязва се на малки кубчета и се задушава в малко вода, докато омекне. След това се разбива с пасатор или дървена лъжица, за да стане на пюре. Към тиквеното пюре се прибавя 1 чаена чаша захар , 2-3 жълтъка , ½ чаша счукани орехови ядки , 1 чаша прясно мляко , 2 супени лъжици прясно масло , 1 чаша счукан сухар и 1 чаена лъжичка канела. Всичко това се разбърква с тел или миксер. Към сместа се прибавят белтъците, разбити на сняг ; след това сместа се разбърква леко , изсипва се в намазана с масло тава и се пече в умерена фурна
0 коментара
fallback