fallback

Кекс за Коледа и Нова година

16 December 2005 10:26

Класически коледен сладкиш

Съставки5 яйца ; 300 г захар; 100 г масло; 100 г брашно; 200 г сини сливи, може и праскови (от компот); 200 г стафиди или микс от фурми , кайсии и смокини; 200 г орехови ядки.Приготвяне Разбиват се маслото и захарта , а жълтъците се прибавят един по един. След това се изсипва брашното и разбитите на белтъци.Всички нарязани плодове със счуканите орехи се объркват с 1 чаена лъж. лимонова кора и 2 суп. лъж. ром. Двете смеси се съединяват и объркват добре на ръка.Пече се 50 мин в кексова форма. Като изстине се увива в метално фолио и престоява на студено в хладилника. Консумира се след 7-10 дни.
Сподели
0 коментара
fallback